loader image
Primăria Caracal
Primaria
RO_OT_Caracal_national_theatre
parc-poroineanu
395685
323258
previous arrow
next arrow
06 Jul 2023

RECOMANDĂRI CE TREBUIE RESPECTATE ÎN PERIOADELE CANICULARE DE CĂTRE POPULAŢIE ŞI AGENŢII ECONOMICI

Categorie - Informatii privind SU si SVSU

1. Evitarea deplasărilor şi expunerea la soare, sunt recomandate deplasările în primele ore ale dimineţii sau seara, posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul în spaţii dotate cu aer condiţionat  (magazine, spaţii publice).

2. Consumarea a minim 1,5 – 2 litri de  de lichide pe zi, nu prea reci , apă, sucuri naturale din fructe şi ceaiuri călduţe (soc, muşeţel, urzici), evitarea consumului băuturilor alcoolice sau al celor cu cafeină sau zahăr (carbogazoase, cafea, cola etc.).

3. Consumarea de fructe şi legume (pepene, prune,roşii) sau iaurt (echivalentul unui pahar cu apă), mâncarea echilibrată şi variată, insistând pe produsele cu valoare calorică mică.

4. Purtarea unor haine uşoare, răcoroase, mai deschise la culoare, pălării  şi ochelari de soare.

5.Evitaţi alimentele cu conţinut sporit de grăsimi, în special de origine animală, nu consumaţi alcool deoarece vă deshidratează şi vă transformă într-o posibilă victimă a caniculei.

6. Nu lăsaţi niciodată copii singuri/sau animalele de companie singure, în autoturisme.

7. Este interzisă utilizarea focului deschis pe perioada avertizărilor meteorologice de caniculă pentru evitarea apariţiei incendierii miriştilor, lizierelor şi a suprafeţelor pe care se află vegetaţie uscată sau alte resturi vegetale.

8. Nu lăsaţi recipienţii cu substanţe inflamabile sub acţiunea razelor solare.

9. Evitarea aglomeraţiilor, expunerea la soare sau efortul fizic intens între orele 11.00-18.00.

10. Organizatorii de evenimente sportive, culturale, comerciale sunt obligaţi să ia măsurile adecvate, să suspende  activităţile dacă se impune, în cazul în care manifestările se desfăşoară în spaţii climatizate necorespunzător.

11. În cazul urgenţelor medicale apelaţi nr. 112 sau medicul de familie, menţineţi legătura cu persoanele în vârstă (rude, vecini, persoane cu dizabilităţi), interesându-vă de starea lor de sănătate, oferindu-le asistenţă ori de câte ori au nevoie, cereţi sfatul medicului de familie la cel mai mic semn de suferinţă manifestat de membrii familiei, persoanele care suferă de diferite afecţiuni îşi vor continua tratamentul conform indicaţiilor medicului în vederea adaptării schemei terapeutice la condiţiile existente.

12. În cazul în care se  impune ameliorarea condiţiilor la locul de muncă se vor adopta măsuri ca: reducerea intensităţii şi a ritmului activităţilor fizice, alternarea efortului dinamic cu cel static, alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus  în locuri umbrite sau ventilate corespunzător.

Punct prim ajutor amenajat:

Sediul Serviciului Public Administrarea Pieţelor şi Târgului Săptămânal-Bd.A.Caracalla,nr.22, tel/0249511907 Rel. telefon institutie 0249511384/024951133       

 • SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE ȘI ÎNMATRICULARE A VEHICULELOR OLT - CENTRUL LOCAL SECUNDAR CARACAL

 • PROGRAMĂRI ONLINE

 • Harta Orașului

 • Informații despre serviciul de urgență 112

 • Webcam Live

 • Teatrul National

 • Platou Primarie

 • Skip to content
 • PRIMARIA MUNICIPIULUI CARACAL

  Str. Piata Victoriei, nr. 10, Caracal, Olt, 235200
  0249 511 384
  0249 511 386
  0249 517 516